Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Virtinukai su antiena
ingredientai
TEŠLAI:
6 stiklinių kvietinių miltų
Žiupsnelio druskos
2 stiklinių vandens
110 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2 šaukštų miltų (užberti kočiojant)
1 kiaušinio
ĮDARUI:
500 g LAPINO PUOTA šviežių antienos kulšelių
300 ml saulėgrąžų aliejaus
150 g moliūgo
100 g pievagrybių
1 vidutinio svogūno
2 skiltelių česnako
80 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
80 g ŽEMAITIJOS grietinėlės
30 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio Piquant
1 šaukšto kedrinių pinijų
4 šakelių šalavijo
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1½ l antienos sultinio

Virtinukai su antiena

apie 2,5–3 val.
8-10 asm.
Gaminimas
  1. Miltus ir druską sumaišykite, tuomet supilkite verdantį vandenį ir lydytą ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir atvėsinkite kambario temperatūroje (apie 15 min.).
  3. Tešlą dar kartą išminkykite ir atpjovę kumščio dydžio gabalėlį apibarstykite žiupsneliu miltų. Iškočiokite iki 1 mm storio lapelio.
  4. Apvalia formele ar stiklinės pagalba išpjaukite apskritimus ir nuimkite tešlos perteklių.
  5. Prieš dedant įdarą, apskritimų kraštelius patepkite mažu kiekiu kiaušinio plakinio.
  6. LAPINO PUOTA šviežias antienos kulšeles įtrinkite druska, sudėkite į negilią skardą, užpilkite aliejumi, uždenkite folija ir troškinkite orkaitėje 140 °C temp. apie 1,5 val. Troškintą antieną išimkite iš riebalų, atvėsinkite, pašalinkite odelę, mėsą nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite.
  7. Moliūgus, pievagrybius supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais, svogūnus ir česnakus susmulkinkite.
  8. Ant žemos kaitros keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir sudėję pjaustytas daržoves kepkite apie 6–8 min. Kartais pamaišykite. Tuomet sudėkite smulkintą antieną, užpilkite ŽEMAITIJOS grietinėlę ir troškinkite 2–3 min.  
  9. Nuėmę įdarą nuo kaitros, sudėkite tarkuotą DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Piquant“, riešutus, smulkintus šalavijus, druską ir pipirus. Viską išmaišę atvėsinkite.
  10. Ant iškočiotos tešlos apskritimų sudėkite po šaukštelį įdaro, perlenkite pusiau ir pirštais užspauskite sujungimą.
  11. Virtinukus virkite verdančiame sūdytame vandenyje apie 2–3 min., kol visi plauks vandens paviršiuje.
  12. Antienos virtinukus sudėkite į lėkštę, užpilkite karštu sultiniu ir užberkite juodųjų pipirų.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą