- Kiaulienos šoninę sumalti iki faršo, o antienos kulšelių mėsą smulkiai supjaustyti (smulkiais kubeliais);
- Sumaišykite sumaltą kiaulieną, supjaustytą antieną, druską, pipirus ir grietinėlėje užmirkytus džiuvesėlius. Taip pat išmaišykite švelniai išplaktus kiaušinių baltymus ir supilkite baltąjį vyną. Viską gerai išmaišykite ir uždengę maistine plėvele - palikite 1 valandai šaldytuve.
- Imkite pailgą formą, - apačią aptepkite alyvuogių aliejumi ir įdėkite šiek tiek rozmarino, tuomet išdėliokite vytintą kiaulienos šoninę (bekoną). Į vidų sudėkite paruoštą antienos ir kiaulienos masę ir uždenkite viską likusiais bekono gabaliukais.
- Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 1 valandą. Po valandos smeigtuku beskite keliose vietose - jeigu išbėga skaidrios sultys - terinas paruoštas.
- Palikite teriną atvėsti 15-20 min. Tai gali būti puikus ir karštas patiekalas, ir šaltas užkandis.
Už receptą dėkojame Gaminame ir mėgaujamės.