500 g | Lapino puotos ančiukų širdelių |
1 l | naminio jautienos sultinio |
2 vnt. | morkos |
1 vnt. | svogūnas |
100 g | fermentinio sūrio |
1 vnt. | kiaušinis |
3 v.š. | miltų |
kepimui | aliejaus |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
žiupsnelis | žalumynų |
1.Ančiukų širdeles nuplaukite ir užkaiskite. Virkite apie 20 min., vėliau nupilkite skystį, širdeles perplaukite ir dėkite į jautienos sultinį.
2.Bulves nuvalykite ir supjaustykite. Dėkite kartu su širdelėmis ir užkaiskite virti.
3.Morkas sutarkuokite,svogūną susmulkinkite ir pakepinkite.Vėliau dėkite 1 v.š. miltų,išmaišykite ir dar truputį pakepinkite.Dėkite druskos,pipirų.
4.Suminkštėjus bulvėms dėkite kepintas morkas su svogūnais.
5.Padarykite sūrio kukuliukus: tarkuotą sūrį išmaišykite su kiaušiniu ir 2 v.š. miltų. Iš gautos masės formuokite kukuliukus ir dėkite į sriubą. Virkite kelias minutes.
Tiekite su žalumynais.
Skanaus !!!
Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile Rita.....!