Detalus aprašymas
„Lapino puotos“ šviežios ančiukų širdelės – subproduktas, galintis tapti ir gardžiu įdaru ar pagardu, ir pagrindiniu vakaro patiekalu. Tamsios spalvos stambios ančiukų širdelės yra mažai kaloringos, savo maistine verte nenusileidžia kitų gyvūnų širdelėms. Jose gausu baltymų ir sočiųjų riebalų rūgščių. „Lapino puotos“ virtuvės meistrai rekomenduoja ančiukų širdeles rinktis gaminant įdarą lietiniams ar mėsos vyniotiniams, ruošiant salotas, drebučius, sriubas. Troškintos su daržovėmis ir grietinėle ar vynu ančiukų širdelės – puikus pagrindinis vakarienės patiekalas. Jas rekomenduojama ne tik tradiciškai kepti keptuvėje, bet ir ant laužo. Vienos 500 g sveriančios ančiukų širdelių pakuotės pakaks paruošti kalną gardžių užkandžių arba gurmaniškai kelių žmonių vakarienei.
Suskleisti