- Miltus sumaišykite su mielėmis, pienu ir druska.
- Dubenyje pradėkite maišyti, kol visi ingredientai pradės jungtis.
- Supilkite lydytus NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“ ir išmaišykite.
- Minkymą perkelkite ant stalviršio ir minkykite tol, kol tešla nebelips nei prie stalviršio, nei prie rankų.
- Gautą tešlą pakildinkite apie 2 val. arba kol padvigubės.
- LAPINO PUOTA šviežią ančių kulšelių mėsą susmulkinkite, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant vidutinės kaitros apie 5 min. Kartais pamaišykite, supilkite TINGINIO PANTIS nealkoholinį obuolių sidrą ir troškinkite dar apie 2–3 min., kol sidras nugaruos. Tada atvėsinkite.
- Svogūnus supjaustykite 1 cm kubeliais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant žemos kaitros su ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu apie 20 min. Nuolat maišykite, kad troškintųsi tolygiai.
- Tuomet sudėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, supilkite actą ir troškinkite nuolat maišydami dar apie 5–8 min. Iškepus atvėsinkite.
- GERMANTAS sūrį „Gouda“ sutarkuokite smulkia tarkute ir sumaišykite su smulkintais česnakų laiškais, jau paruoštais ingredientais bei prieskoniais.
- Iš pailsėjusios tešlos formuokite delno dydžio paplotėlius, į centrą sudėkite po šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir suformuokite norimos formos bandeles. Galite formuoti apvalias arba kaip kibinus.
- Gautas bandeles išdėliokite ant kepimo skardos, užtepkite kiaušinio plakinio ir kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija 160 °C temp. apie 20–25 min.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai