Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Marinuotų moliūgų salotos su ridikais, riešutais ir paukštiena
ingredientai
100 g baltojo ridiko
100 g moliūgo
3–4 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto
3–4 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
½ stiklinės TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
1 nedidelės raudonos aitriosios paprikos
20 g imbiero
2–3 skiltelių česnako
1 mėlynojo svogūno
1 obuolio
500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių
Žiupsnelio KOTANYI toskanietiško prieskonių mišinio
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI padažo Sweet chilli
2–3 šaukštų OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejaus
Žiupsnelio druskos
2–3 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
2–3 saujų salotų lapų
1–2 saujų sultenių
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo Poke
1 saujelės anakardžių
1 saujelės bazilikų lapelių

Marinuotų moliūgų salotos su ridikais, riešutais ir paukštiena

30 min.
3-4 asmenims
Gaminimas
  1. Baltąjį ridiką ir moliūgą daržovių skustuku supjaustykite juostelėmis.
  2. ZYLE keptuvėje sumaišykite JADE BRIDGE ryžių actą, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį. Išmaišykite ir užvirkite.
  3. Aitriąją papriką, imbierą ir česnaką susmulkinkite, sudėkite į verdantį marinatą.
  4. Mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis, tada kartu su pjaustytu ridiku ir moliūgu sudėkite į karštą marinatą. Marinuokite apie 15 min.
  5. Obuolį supjaustykite šiaudeliais.
  6. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų širdeles pagardinkite KOTANYI prieskoniais, KĖDAINIŲ KONSERVAI padažu „Sweet chilli“, šaukštu OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi bei žiupsneliu druskos. 
  7. Keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir kepkite marinuotas širdeles iš visų pusių apie 2–3 min., kol apskrus.
  8.  Į lėkštę dėkite plėšytus salotų lapus ir sultenes. Ant viršaus dėliokite marinuotas daržoves ir pjaustytą obuolį.
  9. Į keptas širdeles įpilkite 1–2 šaukštus KIKKOMAN padažo „Poke“.
  10. Sumaišykite likusį „Poke“ padažą su moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi bei 1–2 šaukštų likusio daržovių marinato.
  11. Gautu padažu apšlakstykite salotų lapus.
  12. Anakardžius sudėkite į keptuvę.
  13. Keptas širdeles kartu su riešutais dėliokite ant salotų ir viską papuoškite bazilikų lapeliais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą