Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
KEPTA ANTIENA SU RAUSVAIS MAKARONAIS IR PANKOLIŲ DAIGELIAIS
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos kulšelių
1-2 v.š. garstyčių
žiupsnelis druskos ir pipirų
pagal poreikį rausvų makaronų
saujelė šaldytų vyšnių
šaukštelis rudojo cukraus
saujelė šviežių pankolių daigelių
2 v.š. alyvuogių aliejaus

KEPTA ANTIENA SU RAUSVAIS MAKARONAIS IR PANKOLIŲ DAIGELIAIS

35 min.
2 porcijos
Gaminimas

Antienos kulšeles įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis, palikite marinuotis 1-2 valandoms. Tuomet apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes ir įkiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180*C temperatūroje apie 40-45 minutes.
Rausvus makaronus (jie pagaminti su burokėliais ir raudonuoju vynu) išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite vandenį, įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite, kad nesuliptų. Vyšnias keletą minučių pavirkite puodelyje su šaukšteliu rudojo cukraus, išsiskyrusiomis uogų sultimis apšlakstykite makaronus, uždėkite vyšnių ant makaronų ar patiekite greta antienos.
Ypatingo skonio antienai suteiks ir švieži pankolių daigeliai.

Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant VIRŠ OBELŲ.

Skani nuotrauka: www.grafas.lt

 

Atgal į receptų sąrašą