500 g | Lapino puotos antienos kulšelių |
1-2 v.š. | garstyčių |
žiupsnelis | druskos ir pipirų |
pagal poreikį | rausvų makaronų |
saujelė | šaldytų vyšnių |
šaukštelis | rudojo cukraus |
saujelė | šviežių pankolių daigelių |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
Antienos kulšeles įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis, palikite marinuotis 1-2 valandoms. Tuomet apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes ir įkiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180*C temperatūroje apie 40-45 minutes.
Rausvus makaronus (jie pagaminti su burokėliais ir raudonuoju vynu) išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite vandenį, įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite, kad nesuliptų. Vyšnias keletą minučių pavirkite puodelyje su šaukšteliu rudojo cukraus, išsiskyrusiomis uogų sultimis apšlakstykite makaronus, uždėkite vyšnių ant makaronų ar patiekite greta antienos.
Ypatingo skonio antienai suteiks ir švieži pankolių daigeliai.
Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant VIRŠ OBELŲ.
Skani nuotrauka: www.grafas.lt