Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Karšti sumuštiniai su antienos pagardu ir kiaušiniais „marškinėliuose“
ingredientai
500 g Lapino puota antienos kulšelių mėsos
1 didelio svogūno
2 vnt. morkų
2 vnt. saliero stiebų
1 vnt. saldžiosios paprikos
2-3 skiltelių česnako
1 čili paprikos
1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
2 v.š. pomidorų pastos
1 indėlio konservuotų smulkintų pomidorų
Druskos, pipirų, raudonėlio, cukraus
Aliejaus kepimui
Sumuštiniams reikės:
2 riekelių sumuštinių duonos
2 kiaušinių marškinėliuose
Daržovių ir žalumynų papuošimui

Karšti sumuštiniai su antienos pagardu ir kiaušiniais „marškinėliuose“

45 min.
4 asmenims
Gaminimas

Gaminant tortilijas su antiena liko truputį antienos įdaro, tai kaip ir žadėjau dalinuosi nauju receptu tobuliems pusryčiams! Dar kartą pakartosiu receptą kaip gaminau antienos pagardą.

Gamyba:

  1. Antienos kulšelių mėsą sumalame du kartus. Į puodą pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves. Tada sudedame antieną ir apkepame. Kai mėsa apkepa tada sudedame konservuotus pomidorus, pupeles ir pomidorų pastą. Beriame prieskonius, gerai išmaišome ir troškiname apie 1val ant silpnos ugnies, karts nuo karto pamaišant. Kai baigsis troškintis įdaras jis turi būti tirštas, pilnas skonių, lengvai aštrus.
  2. Sumuštinių duoną paskrudiname (aš tai darau orkaitėje), ant duonos dedame antienos pagardo ir trumpam dedame į orkaitę (160 laipsnių karščio orkaitėje apie 10min), ant pakeptų sumuštinių dedame kiaušinius „marškinėliuose“ (kaip juos virti esu jau rašęs ankstesniuose receptuose). Papuošiame daržovėmis, žalumynais ir patiekiame.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė 

Atgal į receptų sąrašą