Blynams reikės: | |
2 kg | nuvalytų bulvių |
1 | svogūno |
2 v.š | miltų |
2 | kiaušinių |
Druskos, pipirų | |
Įdarui reikės: | |
680 g | ančių kulšelių mėsos Lapino puota |
2 | svogūnų |
Kelių skiltelių | česnako |
Druskos, pipirų, mairūno |
O kas nemėgsta bulvinių blynų su mėsa? O jeigu dar tai antiena? Aurimėlis renkasi Lapino puota ančių kulšelių mėsą, kurią sumala, pagardina ir taip pasiruošia tobulą bulvinių blynų įdarą.
Įdaro paruošimas:
Į dubenį sudėti maltą antieną (sumalta antienos kulšelių mėsą), sutarkuotą svogūną, susmulkintą česnaką, įberti druskos, pipirų, mairūno. Viską gerai išmaišyti.
Blynų gamyba:
Bulves ir svogūną sutarkuoti, įmušame kiaušinius, sudėti miltus, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Įkaitinti Grand feu keptuvėles, pilti aliejaus ( Aurimėlis kepė ant žąsies taukų), dėti tarkių, ant jų antienos įdaro ir vėl tarkio. Kepti ant silpnos ugnies kol gražiai apskrus (vieną pusę apie 5min).
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė