- Man asmeniškai patys skaniausi balandėliai iš šviežio kopūsto ir troškinti pomidorų sultyse su prieskoniais. O šį kartą įdarui pasirinkau Lapino puota antienos kulšeles, nuo kurių nuėmiau odeles (jokiu būdu jų neišmeskite), nukaulėjau ir sumaliau mėsą.
- Į verdantį vandenį dedame kopūsto galvutę ir nuimame suminkštėjusius lapus. Išpjauname lapo kietąją dalį.
- Į keptuvę dedame antienos odeles ir jas pakepiname kol suskrunda ir išsiskiria taukai. Antienos taukuose pakepiname tarkuotą morką, pastarnoką, svogūną ir česnaką. Kepintas daržoves dedame į maltą antieną, sudedame smulkintas džiovintas slyvas, beriame ryžius ir prieskonius. Viską gerai išmaišome. Paruošiame „balandėlius“.
- Į puodą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, sudedame „balandėlius“, užpilame prieskoniais gardintomis pomidorų sultimis, dedame per pusę perpjautas slyvas. Troškiname 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 1val.
- Patiekiame su bulvių koše ir greito raugimo agurkėliais.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė