Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Azijietiškos salotos su antiena ir riešutais
ingredientai
1 vidutinės morkos
1/3 ilgavaisio agurko
1/2 mėlynojo svogūno
3–4 skiltelių česnako
3–4 šaukštelių KIKKOMAN padažo Ponzu
1–2 šaukštelių sezamų sėklų
2–3 šaukštų sūdytų žemės riešutų
2–3 šaukštelių marinuotų imbierų
500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių
Šlakelio BASSO itin gryno alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio SANTA MARIA maltų kalendrų
Žiupsnelio SANTA MARIA maltų saldžiųjų paprikų
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
Keleto šviežių kalendrų šakelių

Azijietiškos salotos su antiena ir riešutais

30 min
2 asmenims
Gaminimas
  1. Morką nulupkite, ją ir agurką supjaustykite trumpais šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Česnakus susmulkinkite. Pjaustytas daržoves ir pusę česnakų suberkite į dubenį. 
  2. Pilkite du šaukštelius KIKKOMAN padažo „Ponzu“, suberkite sezamų sėklas, žemės riešutus ir smulkintus imbierus. 
  3. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų širdeles supjaustykite per pusę. 
  4. Į keptuvę pilkite BASSO itin gryno alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite ančiukų širdeles iš visų pusių. Pagardinkite SANTA MARIA maltomis kalendromis, saldžiosiomis paprikomis, smulkintu česnaku ir SANTA MARIA akmens druska. Apšlakstykite „Ponzu“ padažu. 
  5. Suberkite širdeles į salotų dubenį ir viską išmaišykite. 
  6. Papuoškite sezamų sėklomis, riešutais ir šviežiomis kalendrų šakelėmis. 

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą