Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antis su vynu, citrusiniais vaisiais ir cukatais
ingredientai
1 LAPINO PUOTA šviežios anties
1 šaukšto aliejaus
žiupsnelio KOTANYI druskos
žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
500 ml kalėdinio vyno
4 KOTANYI cinamono lazdelių
6 KOTANYI gvazdikėlių
2 KOTANYI laurų lapų
4 KOTANYI anyžiaus žvaigždžių
1 stiklinės karšto vandens
1 pakelio GREENFIELD žaliosios arbatos
½ šaukšto kukurūzų krakmolo
1 citrinos
1 apelsino
2 saujų įvairių uogų ir vaisių cukatų

Antis su vynu, citrusiniais vaisiais ir cukatais

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA antį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite KOTANYI druskos, pipirų ir gerai įtrinkite. Marinuokite per naktį.
  2. Į skardą supilkite kalėdinį vyną, sudėkite likusius KOTANYI prieskonius ir marinuotą antį.
  3. Kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 2,5–3 val. (priklausomai nuo anties dydžio). Iškepusią antį padėkite pailsinti kambario temperatūroje apie 30–40 min. Uždenkite kepimo folija.
  4. Stiklinėje su karštu vandeniu užplikykite GREENFIELD arbatą. Arbatai atvėsus sumaišykite su kukurūzų krakmolu.
  5. Skardelėje susikaupusius riebalus nupilkite, kad liktų tik padažas, sudėkite citrinos ir apelsino žieveles, cukatus, arbatos ir krakmolo mišinį, pasūdykite, gerai išmaišykite ir kepkite 150 °C temp. orkaitėje 10 min., kol padažas užvirs ir sutirštės.
  6. Antį patiekite skardelėje su padažu.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą