- Puode su cukrumi keletą minučių karamelizuokite apelsinus, suberkite prieskonius ir čili pipirą.
- Antį lengvai subadykite ir gerai ištrinkite druska, pipirais ir aliejumi. Tuomet užpilkite išvirtą marinatą ir gerai jį įtrinkite.
- Palikite antį marinuotis 12 val.
- Išsimarinavusią antį kepkite orkaitėje 1,5–2 val. 180 C temperatūroje.
PATARIMAI:
- Antis bus daug skanesnė, jei ją keletą minučių virsite pasūdytame vandenyje, ir tik tuomet marinuosite – tai labai senas, bet nuostabus patarimas.
- Šaltalankio uogos gana rūgščios, o rūgštumas mėsą minkština, tad jei neperkepsite anties, ji bus labai sultinga.
- Į anties vidų galite pripilti sausų makaronų, kurie sugers anties riebalų perteklių. Kai kurie vėliau juos valgo kaip garnyrą.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame VMG komandai