Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties kulšelės confit
ingredientai
500 g Lapino puota ančiuko kulšelės
50 g druskos
4 skiltelės susmulkinto česnako
8 skiltelės česnako
pundelis šviežio čiobrelio
kelios šakelės šviežio rozmarino
šlakelis citrinos sulčių
400 g anties taukų
pagal poreikį šparaginių pupelių

Anties kulšelės confit

180 min.
2 porcijos
Gaminimas
1. Sumaišyti druską, susmulkintas česnako skilteles, kelias čiobrelio šakeles ir rozmarino šakelę ir gerai įtrinti anties kulšeles. Indą uždengti plėvele ir palikti šaldytuve pasimarinuoti mažiausiai 12 val.
 
2. Nuo anties kulšelių gerai nuvalyti visus prieskonius, nusausinti ir sudėti į kepimo indą. Šalia suberti 8 česnako skilteles, kelias šakeles čiobrelio ir rozmarino ir užpilti ištirpdytais anties taukais taip, kad taukai visiškai apsemtų mėsą.
 
3. Orkaitę įkaitinti iki 120 C ir kepti antieną 2,5 val. Iškeptas anties kulšeles, jei reikia - apskrudinti keptuvėje. Taukus, kuriuose kepė mėsa, galima nukošti per sietelį į stiklainį ir laikyti šaldytuve kepimui.
 
4. Šviežias šparagines pupeles apvirti ir apkepinti anties taukuose.
 
5. Patiekti antieną užtenka tik su šparaginėm pupelėm, nes mėsa iškepta taukuose: labai turtinga skoniu ir nesinori prie jos daug ir įvairaus garnyro.
 
​ 
 
Gardžių pietų linki Alkanas Qrmis! ​
 
Atgal į receptų sąrašą