Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kulšelės su žirniais
ingredientai
4 vnt. Lapino puotos antienos kulšelių
1/3 a.š. cinamono
1/3 a.š. maltų gvazdikėlių
1/3 a.š. druskos
3 šakelės rozmarino
pagal poreikį Šalavijų šakelės
pagal poreikį Čiobrelių šakelės
4 skiltelės česnako
1 puodelis raudonojo vyno
1 vnt. svogūnas
1 vnt. morka
1 vnt. saliero stiebas
1 vnt. lauro lapas
200 ml. daržovių sultinio
Žirnelių piurė:
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 v.š. sviesto
1 vnt. svogūnas
2 skiltelės česnako
1/4 puodelio grietinėlės

Antienos kulšelės su žirniais

40 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos kulšeles apiberiame druska, cinamonu, gvazdikėliais, uždedame rozmarinų, čiobrelių ir šalavijų šakeles. Dedame į šaldytuvą bent valandai.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Į kepimo skardą dedame prieskonių šakeles iš antienos, bei česnakų skilteles. Kulšeles guldome ant jų, ir dedame į orkaitę kepti 1 valandai.
  3. Į keptuvę įpilame šiek tiek anties taukų iš skardos. Beriame mažais kubeliais pjaustytas morkas, salierą, svogūną, česnaką. Kepiname kol suminkštės. Supilame vyną, sultinį, ir troškiname kol dalis vyno išgaruos. Viską supilame ant antienos kulšelių, ir orkaitėje kepame dar 10-15 minučių.
  4. Išverdame žirnelius. Virimo laikas- 3 minutės. Keptuvėje ištirpiname sviestą, keletą minučių pakepiname smulkintus svogūnus su česnaku. Suberiame virtus žirnelius, supilame grietinėlę, ir leidžiame porą minučių pasitroškinti. Viską susmulkiname rankiniu trintuvu.
  5. Į lėkštę dedame žirnelių piurė, ant viršaus- antienos kulšeles. Užberiame keptų daržovių, papuošiame žalumynais.

Patiekalas tiks tiek kasdienai, tiek šventei.

Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Skaniai sveikai!

Atgal į receptų sąrašą