Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antiena su keptais persimonais
ingredientai
4 vnt. Lapino puotos antienos kulšelių
1-2 v.š. šaukštų garstyčių
1-2 v.š. medaus
žiupsnelis druskos ir pipirų
2-4 vnt. persimonų
sauja šviežių salotų lapelių
saujelė šviežių ar šaldytų spanguolių
2-4 v.š. citrinos sulčių
2-4 v.š. alyvuogių aliejaus

Antiena su keptais persimonais

30 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Antienos kulšeles įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis su medumi, palikite marinuotis 1-2 valandoms. Tuomet apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes ir įkiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180*C temperatūroje apie 40-45 minutes.
Ant keptuvės grotelėmis pakepkite pjaustyto persimono griežinėlius. Salotų lapelius susmulkinkite (arba rinkitės iš karto paruoštą mišinį). Jei mėgstate rūgščiau, apšlakstykite salotas citrinų sultimis arba greta paberkite tik rūgštokų spanguolių uogų, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Skanaus!

Už receptą ir idėjas dėkojam Gintarei iš VIRŠ OBELŲ

Skanios nuotraukos www.grafas.lt foto@grafas.lt 

Atgal į receptų sąrašą