4 vnt. | Lapino puotos antienos kulšelių |
1-2 v.š. | šaukštų garstyčių |
1-2 v.š. | medaus |
žiupsnelis | druskos ir pipirų |
2-4 vnt. | persimonų |
sauja | šviežių salotų lapelių |
saujelė | šviežių ar šaldytų spanguolių |
2-4 v.š. | citrinos sulčių |
2-4 v.š. | alyvuogių aliejaus |
Antienos kulšeles įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis su medumi, palikite marinuotis 1-2 valandoms. Tuomet apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes ir įkiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180*C temperatūroje apie 40-45 minutes.
Ant keptuvės grotelėmis pakepkite pjaustyto persimono griežinėlius. Salotų lapelius susmulkinkite (arba rinkitės iš karto paruoštą mišinį). Jei mėgstate rūgščiau, apšlakstykite salotas citrinų sultimis arba greta paberkite tik rūgštokų spanguolių uogų, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Skanaus!
Už receptą ir idėjas dėkojam Gintarei iš VIRŠ OBELŲ
Skanios nuotraukos www.grafas.lt foto@grafas.lt