- LAPINO PUOTA šviežią ančiuką ištrinkite 2 šaukštais aliejaus ir apibarstykite druska. Išmasažuokite.
- Dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 1 val., kol gražiai apskrus odelė.
- Nuluptus persimoną, svogūną ir česnaką supjaustykite plonai ir apkepinkite prikaistuvyje su aliejumi, kol svogūnai suminkštės.
- Sudėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir maišydami kaitinkite apie 2 min., kol cukrus karamelizuosis. Tuomet supilkite ryžių actą ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite prieskonius, supilkite vandenį ir KIKKOMAN terijakio padažą. Užvirinkite ir pavirkite apie 2–3 min.
- Viską labai gerai sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
- Gauta glazūra tepkite ančiuką ir toliau kepkite orkaitėje apie 1 val., kas 5–7 min., vis patepdami glazūra ir apšlakstydami riebalais, išbėgusiais į kepimo skardą.
- Spanguolių padažui visus ingredientus, kartu su DANSUKKER auksaspalviu sirupu ir HAPPY DAY spanguolių sultimis, sudėkite į prikaistuvį, užvirkite ir pavirinkite ant vidutinės kaitros 5 min., kad padažas sutirštėtų, o spanguolės suminkštėtų.
- Likus 10–15 min. iki anties kepimo pabaigos, sudėkite į kepimo skardą skiltelėmis
pjaustytus persimonus.
- Iškepusį ančiuką dėkite į serviravimo lėkštę, aplink pilkite spanguolių padažo ir dėliokite
persimono skilteles.
Už receptą dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai.