Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukas su persimonų glazūra ir spanguolių padažu
ingredientai
1 LAPINO PUOTA šviežio ančiuko
2 šaukštų aliejaus (kepimui)
Žiupsnelio druskos
GLAZŪRAI:
1 vidutinio persimono
1 vidutinio svogūno
2–3 skiltelių česnako
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto ryžių acto
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio malto kardamono
1 stiklinės stiklinės vandens
2 šaukštų KIKKOMAN terijakio padažo
PADAŽUI:
100 g spanguolių
2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
2–3 cinamono lazdelių
2–3 žvaigždinių anyžių
Žiupsnelio gvazdikėlių
Žiupsnelio druskos
2 stiklinių HAPPY DAY spanguolių sulčių

Ančiukas su persimonų glazūra ir spanguolių padažu

apie 2 val.
5–6 asm.
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežią ančiuką ištrinkite 2 šaukštais aliejaus ir apibarstykite druska. Išmasažuokite.
  2. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 1 val., kol gražiai apskrus odelė.
  3. Nuluptus persimoną, svogūną ir česnaką supjaustykite plonai ir apkepinkite prikaistuvyje su aliejumi, kol svogūnai suminkštės.
  4. Sudėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir maišydami kaitinkite apie 2 min., kol cukrus karamelizuosis. Tuomet supilkite ryžių actą ir gerai išmaišykite.
  5. Sudėkite prieskonius, supilkite vandenį ir KIKKOMAN terijakio padažą. Užvirinkite ir pavirkite apie 2–3 min.
  6. Viską labai gerai sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės. 
  7. Gauta glazūra tepkite ančiuką ir toliau kepkite orkaitėje apie 1 val., kas 5–7 min., vis patepdami glazūra ir apšlakstydami riebalais, išbėgusiais į kepimo skardą.
  8. Spanguolių padažui visus ingredientus, kartu su DANSUKKER auksaspalviu sirupu ir HAPPY DAY spanguolių sultimis, sudėkite į prikaistuvį, užvirkite ir pavirinkite ant vidutinės kaitros 5 min., kad padažas sutirštėtų, o spanguolės suminkštėtų.
  9. Likus 10–15 min. iki anties kepimo pabaigos, sudėkite į kepimo skardą skiltelėmis
    pjaustytus persimonus.
  10. Iškepusį ančiuką dėkite į serviravimo lėkštę, aplink pilkite spanguolių padažo ir dėliokite
    persimono skilteles.

 

Už receptą dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai. 

Atgal į receptų sąrašą