Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Gardus ančiukų kepenėlių paštetas
ingredientai
80 g DŽIUGAS sviesto be laktozės
200 g LAPINO PUOTA ančiukų kepenėlių
30 ml brendžio
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
½ vidutinio svogūno
1 skiltelės česnako
20 ml baltojo sauso vyno
Keleto šakelių šviežių čiobrelių
2–3 riekelių FAZER RAUGO batono
ŽELATINOS MASEI:
10 g želatinos
300 g KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemo
150 ml baltojo sauso vyno
½ citrinos

Gardus ančiukų kepenėlių paštetas

apie 30 min. (+ stingimas)
3 asmenims
Gaminimas
  1. Įkaitintoje keptuvėje su DŽIUGAS sviestu be laktozės, apkepinkite LAPINO PUOTA ančiukų kepenėles. Įberkite KOTANYI druskos ir pipirų mišinio, išmaišykite. Įpilkite brendžio ir uždekite. 
  2. Apkepus išimkite kepenėles, sudėkite smulkiai pjaustytas daržoves, čiobrelius ir kepkite apie 10 min. Supilkite vyną, nugarinkite ir sudėkite kepenėles, troškinkite apie 5–7 min. 
  3. Išimkite čiobrelių šakeles, viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki tolygios masės.
  4. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, kaip nurodyta ant gaminio pakuotės.
  5. Prikaistuvyje sumaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemą, vyną, įspauskite citrinos sulčių ir įtarkuokite citrinos žievelės. Maišydami po truputį pilkite brinkintą želatiną. Atvėsinkite.
  6. Ančiukų kepenėlių paštetą sudėkite į kelias lėkštes, ant viršaus užpilkite po ½ cm paruoštos želatinos. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
  7. Patiekite su skrudintomis FAZER RAUGO batono riekelėmis. 

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą