- Žąsies kulšelę nuplaukite ir gerai nusausinkite.
- Dideliame inde sumaišykite balzaminį actą, skystą medų, Dižono garstyčias ir visus kitus likusius prieskonius.
- Žąsies kulšelę gerai ištepkite paruoštu padažu, uždarykite indelį ar kitaip uždenkite, ir palikite marinuotis per naktį šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje.
- Kitą dieną ištraukite iš šaldytuvo, viską gerai permaišykite ir palikite šiek tiek pailsėti kambario temperatūroje.
- Įjunkite orkaitę iki 140° C temperatūros.
- Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite sviestu.
- Žąsies kulšelę nuvarvinkite ir padėkite taip, kad jos odelė būtų apačioje.
- Likusio marinato neišpilkite, nes jo prireiks vėliau.
- Įpilkite sultinio.
- Kepimo indą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę .
- Kepkite žemoje temperatūroje 2 valandas.
- Po 2 valandų, kepimo indą ištraukite iš orkaitės ir nuimkite foliją.
- Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 180° C.
- Žąsies kulšelę apverskite ir patepkite marinatu.
- Grąžinkite atgal ir kepkite toliau dar 30 – 40 minučių.
- Kas dešimt minučių, kepimo indą ištraukite ir žąsies kulšelę aptepkite marinatu, kol pabaigsite marinatą iki galo.
- Iškepusią žąsies kulšelę patiekite ant stalo su mėgstamu garnyru ir daržovėmis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Skrajojančiam Olandui