- Į dubenėlį sudėkite nuo citrinų nutarkuotas žieveles, kajeno pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Žąsį nuplaukite, gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir kruopščiai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu. Palikite pastovėti 15 min.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Dėkite žąsį į gilesnę skardą, viršų apšlakstykite medumi, užberkite čiobrelių lapelių. O į vidų žąsies sudėkite petražolių ir čiobrelių šakeles. Kepkite 10 min. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite ~3 val. Kas 30 min. aplaistykite žąsį išsiskyrusiais riebalais ir juos nupilkite į dubenėlį. Jei žąsis pradės stipriai skrusti, uždenkite folijos lakštu.
- Iškepusią žąsį palikite pastovėti šiltai ~20 min.
- Padažui: į puodą supilkite vištienos sultinį, raudonąjį vyną, balzamiko actą ir virkite tol, kol padažo sumažės dviem trečdaliais. Datules užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 5 min., tuomet nusausinkite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, pavirkite dar 3-5 min. Padažą sumalkite blenderiu.
- Patiekite žąsį su keptomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir padažu. Skanaus!
Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!