Pradžia /  RECEPTAI  /  ŽĄSIENA  / 
Kepta žąsis su vyno ir datulių padažu
ingredientai
4,3 kg Lapino puota švž. žąsis
4 vnt. Citrinos
3 vnt. Laimo citrinos
1 a.š. Kajeno pipirai
2 a.š. Druska
1/2 a.š. Malti juodieji pipirai
3 a.š. Medus
1 a.š. Švieži čiobrelių lapeliai
Keletas šakelių Švieži čiobreliai ir petražolės
Padažui:
600 ml Vištienos sultinys
250 ml Raudonas vynas
3 a.š. Balzamiko actas
150 g. Džiovintos datulės

Kepta žąsis su vyno ir datulių padažu

300 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Į dubenėlį sudėkite nuo citrinų nutarkuotas žieveles, kajeno pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Žąsį nuplaukite, gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir kruopščiai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu. Palikite pastovėti 15 min.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Dėkite žąsį į gilesnę skardą, viršų apšlakstykite medumi, užberkite čiobrelių lapelių. O į vidų žąsies sudėkite petražolių ir čiobrelių šakeles. Kepkite 10 min. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite ~3 val. Kas 30 min. aplaistykite žąsį išsiskyrusiais riebalais ir juos nupilkite į dubenėlį. Jei žąsis pradės stipriai skrusti, uždenkite folijos lakštu.
  4. Iškepusią žąsį palikite pastovėti šiltai ~20 min.
  5. Padažui: į puodą supilkite vištienos sultinį, raudonąjį vyną, balzamiko actą ir virkite tol, kol padažo sumažės dviem trečdaliais. Datules užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 5 min., tuomet nusausinkite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, pavirkite dar 3-5 min. Padažą sumalkite blenderiu.
  6. Patiekite žąsį su keptomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir padažu. Skanaus!

       Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą