- Žąsies krūtinėlės odelę visų pirma reikia būtinai palikti kepimui. Dažnai teigiama, kad žasų oda yra per riebi. Tai teisybė, bet ji kepant apsaugo mėsą nuo išsausėjimo, todėl būtų nenaudinga ir neprotinga nuimti odelę dėl keleto kalorijų, atsisakant sultingo, minkšto ir skanaus žąsies krūtinėlės kepsnio.
- Antra, kepsnio paviršius turi būti apkepęs, o vidurys - likti raudonas, nes būtent šis kontrastas ir nulemia visą skonį.
- Taigi, imamės darbo: žąsies krūtinėlės odelę aštriu peiliu atsargiai - nepaižeidžiant mėsos, įpjaukite įstrižais rombais, dėl to po odele esantys riebalai, kepant krūtinėlę, greičiau bei lengviau ištirps ir odelė suskrus. Dosniai padruskinkite ir papipirinkite krūtinėlę iš abiejų pusių, o tada dėkite ją odele žemyn į šaltą ir sausą keptuvę. Kepkite krūtinėlę ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinė ugnies apie 5-7 minutes, jos jokiais būdais nevartydami, kol odelė dailiai apskrus. Kepant labai atsargiai keletą kartų nupilkite kiek įmanoma daugiau išsiskyrusių riebalų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir pašaukite keptuvę (neapvertę krūtinėlės) į orkaitę. Jei jūsų keptuvė nepritaikyta kepimui orkaitėje, perkelkite krūtinėlę į pašildytą kepimo formą odele žemyn. Kepkite apie 10-12 minučių. Nekepkite krūtinėlės ilgiau kaip 12 minučių. Ištraukę iš orkaitės, krūtinėlę apverskite ir dar minutę - dvi pakepkite keptuvėje. Jokiu būdu nesmeikite krūtinėlės šakute, kad neišbėgtų mėsos sultys.
- Mentele ištraukite krūtinėlę iš keptuvės į lėkštę ir leiskite mėsai 5 min. pailsėti. Nepalikite mėsos ilsėtis ant odelės, kad ši neprarastų traškumo. Skanaus!
Dėkojame MUKATANAS už receptą!