- Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle, išmaišykite ir palikite brinkti 15 minučių.
- Porą ir česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir trumpai pakepinkite su sviestu.
- Petražolės šaknį nulupkite, supjaustykite kubeliais ir taip pat trumpai pakepinkite su sviestu.
- Moliūgų sėklas supilkite į įkaitintą sausą keptuvę ir kepinkite, kol gražiai apskrus.
- Sumaišykite maltą vištieną su avižinių dribsnių mase, kepintais porais, petražolėmis, moliūgų sėklomis, kiaušiniais, čiobreliais. Pagardinkite druska, pipirais. Pirkdami maltą vištieną atkreipkite dėmesį ar ji nėra jau pasūdyta!
- Keksinę formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę. Ant viršaus eilute sudėliokite porų griežinėlius. Patepkite kiekvieną griežinėlį aliejumi. Kepkite “zuikį” iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!