- Grybus sudėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti ~15min. Tuomet nupilkite vandenį, nuspauskite vandenį ir smulkiai supjaustykite.
- Į dubenį sudėkite faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite smulkintus grybus ir viską gerai išminkykite.
- Formuokite norimo dydžio maltinukus.
- Juos iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir kai užvirs, virkite 15-20min. ant nestiprios ugnies.
- Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu, jei norisi.
Skanaus ;)
Maltinukai gavosi tokie purūs ir sultingi, kad papildomai padažo visiškai nesinorėjo.
Už receptą dėkojame Oditėlės blogui!