Pradžia /  RECEPTAI  /  VIŠTIENA  / 
Vištienos kukuliai su rikotos sūriu pomidorų padaže
ingredientai
550 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
1/2 vnt. Svogūnas
1 skiltelė Česnakas
1 puodelis Rikotos sūris
1/2 puodelio Greitai paruošiami avižiniai dribsniai
3 v.š. Alyvuogių aliejus
Pagal skonį Vištienos prieskoniai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Juodieji pipirai
Padažui:
1 skardinė Smulkinti pomidorai
1/2 puodelio Vanduo
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Lauro lapas
1 a.š. Džiovintas raudonėlis
Pagal poreikį Tarkuotas kietasis sūris

Vištienos kukuliai su rikotos sūriu pomidorų padaže

35 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Kukuliams svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustykite. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus aliejų į smulkintą vištieną, gerai išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
  2. Vėliau keptuvėje įkaitinkite aliejų, drėgnomis rankomis imkite po nedidelį kiekį mėsos masės, suformuokite kukuliuką ir dėkite į įkaitintus riebalus. Kepkite vis pamaišydami, kad gerai iškeptų.
  3. Padažui svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite aliejuje, kuriame kepėte kukulius.
  4. Supilkite konservuotus pomidorus, vandenį, suberkite raudonėlį, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite padažą ant nedidelės ugnies, kol jis pradės tirštėti. Sutrinkite jį iki vientisos masės, sudėkite atgal į keptuvę kartu su vištienos kukuliais ir užvirkite.
  5. Patiekite su pilnagrūdžių miltų spagečiais, užbarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

            Dėkojame FORELLESRECEPTAI.LT už receptą!

Atgal į receptų sąrašą