Pradžia /  RECEPTAI  /  VIŠTIENA  / 
Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu
ingredientai
620 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
2 v.š. Majonezas
1 vnt. Kiaušinis
2-3 riekelės Batonas
1/2 stiklinės Pienas
1 a.š. Karis
Pagal skonį Druska ir pipirai
Žiupsnelis Pjaustyti česnako laiškai
Padažui:
300 g. Žaliosios besėklės vynuogės
3 v.š. Cukrus
1/2 vnt. Citrinos sultys
1/2 a.š. Džiovinti čiobreliai
200 ml. Baltasis saldusis vynas
1 v.š. Krakmolas
Pagal skonį Druska

Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu

30 min.
4 porcijos
Gaminimas

 

  1. Į vištienos faršą sudėkite majonezą, piene išmirkytas ir gerai nuspaustas batono riekeles, įmuškite kiaušinį, suberkite karį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Formuokite mažus kepsnelius ir iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tuomet sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min.
  3. Padažui: į puodelį sudėkite per pusę supjaustytas vynuoges, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir kelias minutes virkite ant silpnos ugnies. Krakmolą sumaišykite su vynu arba sultimis, supilkite ant vynuogių, suberkite čiobrelius, pagardinkite druska ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  4. Patiekite kepsnelius su padažu ir virtais ryžiais, ant viršaus užberkite smulkiai pjaustytų česnako laiškų. Skanaus! 

            Dėkojame oditelesblogas.lt už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą