- Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūnus. 2 morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Nulupkite 3 česnako skilteles ir sutrinkite.
- Dideliame troškintuve įkaitinkite aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies svogūnus, morkas ir česnakus su druska, vis pamaišant, apie 5 minutes, kol šie suminkštės.
- Į troškintuvą sudėkite mėsą. Padidinkite ugnį. Nuolat maišant, kepkite apie 7 minutes, kol mėsa parus.
- Įdėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną ir pakaitinkite maišant apie 3 minutes. Tada suberkite petražoles, maltą papriką, supilkite sultinį, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 minučių, kol gausite tirštą troškinį. Pagardinkite druska ir pipirais, jei reikia.
- Kai troškinys ištrokš, padalykite jį į dvi dalis.
- Nuskuskite likusias morkas ir nulupkite likusias česnako skilteles. Saliero šaknį stambiai sutarkuokite. Sumaišykite sutarkuotą salierą su morkomis ir česnaku, padruskinkite bei papipirinkite.
- Sudėkite pirmą mėsos dalį į gilų, karščiui atsparų indą. Ant viršaus uždėkite pusę saliero mišinio. Tada ant jo paskirstykite likusią mėsą, o ant jos - likusį saliero mišinį. Ant viršaus užtarkuokite parmezano ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol dailiai parus.
Dėkojame MUKATANAS už receptą!