1 kg. | Lapino puota švž. smulkinta vištiena |
1 vnt. | maža cukinija |
1 vnt. | morka |
1 vnt. | svogūnas |
50 g | kietojo sūrio |
6 v.š. | džiūvėsėlių |
1 vnt. | kaiušinis |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
1 a.š. | višienos prieskonių |
keletos | medinių iešmelių |
Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite per burokinę tarką. Kietą sūrį taip pat sutarkuokite tarkute. Į vištieną įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, sudėkite tarkuotą cukiniją ir sūrį. Suberkite džiūvėsėlius. 1 v. š. aliejaus pakepinkite svogūną ir morką, kol daržovės suminkštės. Jas sudėkite į dubenį pas vištieną. Masę gerai išmaišykite. Iš mėsos suformuokite pailgą suktinuką. Perverkite jį mediniu iešmeliu. Apvoliokite mėsos iešmelius aliejuje. Kepkite keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių apie 15 – 20 min, kol gražiai iškeps.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!