2x600 g | Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną) |
3 kg | bulvių |
5 vnt. | bulvių virimui |
1 vnt. | svogūnas |
mėgiamų | prieskonių |
žiupsnelis | druskos,pipirų |
Į mėsą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, mėgiamus prieskonius. Išsivirkite penkias bulves ir jas sugrūskite. Nuskustas bulves sutarkuokite su tarkavimo mašina. Tarkius nusunkite. Iš bulvių susidariusį krakmolą sudėkite į bulvių tarkius, tai pat sudėkite virtas sugrūstas bulves, pagardinkite druska pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Iš bulvių masės atgnybkite gabalėlį, padarykite paplotėlį, įdėkite mėso įdaro ir suformuokite cepelinus. Į verdantį vandenį įdėkite cepelinus ir virkite apie 20-25 min.
Patiekite su mėgstamiamu padažu.
Skanaus!