- Pieną pašildykite puode ar mikrobangų krosnelėje, tačiau neužvirinkite. Pienas turi būti lengvai šiltas.
- Šiltą pieną sumaišykite su cukrumi, mielėmis ir puse kiekio miltų. Palikite kelias minutes, kol lengvai suputos.
- Į suputojusią masę supilkite aliejų ir suberkite likusius miltus kartu su druska. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų. Jei reikia, berkite šiek tiek daugiau miltų.
- Tešlą dėkite į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite ir kildinkite šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.
- Kol kyla tešla, pasiruoškite įdarą: į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus sudėkite smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.
- Sudėkite vištieną ir vis maišant, kepkite, kol parus, apie 5 min.
- Į keptuvę supilkite pomidorus savose sultyse bei visus prieskonius (baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus). Virkite ant vidutinės ugnies apie pusvalandį, kol visas skystis išgaruos ir sutirštės. Atvėsinkite.
- Į atvėsintą troškinį įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
- Pakilusią tešlą padalinkite į 16 lygių dalių ir kiekvieną dalį iškočiokite į 1 cm. storio apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po maždaug kupiną 1 v.š. įdaro, sulipdykite kraštus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardelės užspausta puse žemyn. Suformuotas bandeles kildinkite dar 20 min.
- Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite baziliku, raudonėliu ar sezamo sėklomis ir kepkite įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol paruduos. Skanaus!
Dėkojame SigitaCooks už receptą!