600 g. | Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną) |
1 vnt. | kopūsto gūžės |
2-3 v.š | ryžių |
1 vnt. | svogūnas |
1 vnt. | morka |
2-3 v.š | pomidorų tyrės |
žiupsnelis | druskos, juodųjų pipirų |
Ryžius užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į dubenį dedame vištienos faršą, išbrinkusius ryžius. Pakepiname svogūną, sutarkuotą morką ir dedame į faršą. Mėsą paskaniname druska ir pipirais viską gerai išmaišome.
Kopūstą išimame iš puodo ant kiekvieno kopūsto lapo dedame įdaro. Suvyniojame ir apibarstome miltais ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Pakepintus balandėlius dedame į puodą ir troškiname ant silpnos ugnies apie 40 min.Tiekiame su virtomis bulvėmis.