250 g | Lapino puotos smulkinta triušiena |
1 vnt. | burokėlių |
1 vnt. | morkos |
1 vnt. | bulvės |
šlakelio | cirtinos |
žiupsnelis | druskos |
1 vnt. | putpelių kiaušinuko |
1 v.š. | grietinės arba grietinėlės |
skiltelė | česnako |
Pagal poreikį | džiūvesėlių |
20 g | svogūno |
poros | laurų lapelių |
Gerai nuplauname morką ir bulvę, smulkiai supjaustome ir sudedame į 0,5 l. vandens bei verdame. Į tą vandenuką vėliau įdedame svogūną, porą lauro lapelių. Tada ruošiame kukuliukus(galkutes). Į 80g, triušienos faršą įdedame vieną kiaušinuką, šaukštelį grietinės ir pabarstome šiek tiek džiūvesėliais bei įdidedame druskos, mažą, smulkiai supjaustytą česnako galvutę. Viską gerai išminkome ir formuojame kukuliukus….kuo mažesnius. Visus kukuliukus sudedame į verdantį vandenį, leidžiame pavirti. Tada išspaudžiame arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir įdedame sutarkuotus burokėlius. Dar paverdame viską kartu ir viskas. Striubytė paruošta.
Skanaus:)
Recepto autorė Sotera Š.