Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Vyne troškinta triušiena
ingredientai
1,3 kg. Lapino puota švž. triušis
5 vnt. Bulvės
2 vnt. Pomidorai
4 vnt. Svogūnai
4 skiltelės Česnakai
100 g. Migdolai
2 v.š. Miltai
1 vnt. Cinamono lazdelė
3-4 vnt. Gvazdikėlių žiedai
1 stiklinė Baltasis vynas
Pagal poreikį Aliejus
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Juodieji pipirai

Vyne troškinta triušiena

40-60 min
2-4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite pipirais, druska ir apvoliokite miltuose.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite triušienos gabalėlius iš visų pusių.
  3. Paskui sudėkite į stiklinį kepimo indą. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite, apkepkite tame pačiame aliejuje, kuriame kepė mėsa, paskui irgi sudėkite į stiklinį indą.
  4. Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis.
  5. Pomidorus irgi supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į indą.
  6. Bulves pakepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels, paskui sudėkite į indą. 
  7. Įdėkite į indą su triušieną pusę cinamono lazdelės, gvazdikėlius, suberkite migdolus.
  8. Supilkite į indą baltąjį vyną, uždenkite dangčiu ar folija ir pašaukite į 200C laipsnių karštumo orkaitę.
  9. Kepkite 35 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidenkite. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą