500 g | Lapino puotos triušienos užpakalinių kumpelių |
1 vnt. | svogūno |
7-8 vnt. | bulvių |
150 g | varškės |
1 vnt. | kiaušinis |
3 v. š. | bulvių krakmolo |
žiupsnelis | druskos |
kepimui | sviesto ir aliejaus |
Išvirtas bulves sugrūskite.
Varškę, kiaušinį sumaišykite ir sudėkite į bulves.
Į bulvių ir varškės masę įdėkite krakmolo viską sumaišykite.
Virtus triušienos kumpelius nukaulinkite ir mėsytę smulkiai supjaustykite pakepinkite su svogūnu ( įdaras cepelinams paruoštas ).
Beliko formuoti cepelinus.
Į puodą, su verdančiu vandeniu įdėkite druskos ir ištirpinto krakmolo ( 1.5 v.š. krakmolo ištirpinkite stiklinėje vandens ).
Į puodą sudėkite cepelinus ir jiems iškilus virkite apie 7 min.
Štai ir viskas.
Cepelinai paruošti. Patiekiau su svogūnų padažu.
Skanaus