Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
VENECIJOS STILIUMI TROŠKINTOS TRIUŠIENOS KEPENĖLES SU KREMINE KUKURŪZŲ POLENTA
ingredientai
2 v.š. aliejaus
2 v.š. sviesto
500 g svogūnų pjaustytų griežinėliais
500 g Triušienos kepenėlių
80 ml baltojo vyno
Žiupsnelio Petražolių Druskos Pipirų
POLENTA
200 ml pieno
200 ml vanduo
200 g polentos kruopų
50 g parmezano sūrio
25 g sviesto
žiupsnelio druskos

VENECIJOS STILIUMI TROŠKINTOS TRIUŠIENOS KEPENĖLES SU KREMINE KUKURŪZŲ POLENTA

2 asmenims
Gaminimas

Keptuvėje kartu įkaitinkite aliejų ir sviestą, kepiname svogūnus ant mažos ugnies su žiupsneliu druskos, kol jie bus labai minkšti, beveik kreminiai, maždaug 15 min. Įpilkite šlakelį vandens, kad svogūnai neapkeptų. Suberkite kepenėles, padidinkite ugnį iki vidutinės kaitros ir trumpai apkepiname iš visų pusių, įberiame druskos ir šviežiai maltų pipirų. Supilame vyną it troškiname dar 5 min, Į puodą supilame pieną ir vandenį, įberiame gerą žiupsnį druskos. Užvirus pienui, puodą nuiimame nuo kaitros ir nuolat maišydami supilame polentos kruopas. Tuomet puodą grąžiname ant kaitros, ją sumažiname iki žemos ir nuolatos maišome. Supilame smulkiai tarkuotą parmezano sūrį. Išmaišome. Košę verdame tol, kol pradės silpnai virti, burbuliuoti. Tuomet nuiimti nuo kaitros ir gerai įmaišome sviestą. Kepenėles patiekiame apibarstę petražolėmis ant minkštos polentos košės.

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Babaužiuko virtuvėlei. 

Atgal į receptų sąrašą