2 v.š. | aliejaus |
2 v.š. | sviesto |
500 g | svogūnų pjaustytų griežinėliais |
500 g | Triušienos kepenėlių |
80 ml | baltojo vyno |
Žiupsnelio | Petražolių Druskos Pipirų |
POLENTA | |
200 ml | pieno |
200 ml | vanduo |
200 g | polentos kruopų |
50 g | parmezano sūrio |
25 g | sviesto |
žiupsnelio | druskos |
Keptuvėje kartu įkaitinkite aliejų ir sviestą, kepiname svogūnus ant mažos ugnies su žiupsneliu druskos, kol jie bus labai minkšti, beveik kreminiai, maždaug 15 min. Įpilkite šlakelį vandens, kad svogūnai neapkeptų. Suberkite kepenėles, padidinkite ugnį iki vidutinės kaitros ir trumpai apkepiname iš visų pusių, įberiame druskos ir šviežiai maltų pipirų. Supilame vyną it troškiname dar 5 min, Į puodą supilame pieną ir vandenį, įberiame gerą žiupsnį druskos. Užvirus pienui, puodą nuiimame nuo kaitros ir nuolat maišydami supilame polentos kruopas. Tuomet puodą grąžiname ant kaitros, ją sumažiname iki žemos ir nuolatos maišome. Supilame smulkiai tarkuotą parmezano sūrį. Išmaišome. Košę verdame tol, kol pradės silpnai virti, burbuliuoti. Tuomet nuiimti nuo kaitros ir gerai įmaišome sviestą. Kepenėles patiekiame apibarstę petražolėmis ant minkštos polentos košės.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Babaužiuko virtuvėlei.