Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Troškinukas orkaitėje su triušiena ir daržovėmis
ingredientai
500 g Lapino puotos triušienos mėsos troškinti, kepti
8 vnt. bulvių
1 vnt. svogūno
2-3 skiltelės česnako
1 a.š. maltos raudonosios paprikos
200 g šviežių pievagrybių
100 g šviežių špinatų
100 g vyšninių pomidorų
100 g grietinėlės
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų;
karšto vandens

Troškinukas orkaitėje su triušiena ir daržovėmis

45 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambesniais kubeliais pjaustytas nuskustas bulves, kubeliais - svogūną. Kepkite ant šiek tiek stipresnės ugnies, kol viskas gražiai apskrus.
  2. Tuomet sudėkite triušienos gabalėlius ir kepkite dar apie  min. 
  3. Galiausiai dedame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, įspauskite česnakus, maltą papriką, viską pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišome ir pakepame 2-3 min.
  4. Keptuvės turinį sudedame į gilesnį troškinimo indą, įpilame karšto vandens, kad ne pilnai iki pusės apsemtų, supilame grietinėlę ar grietinę, permaišome ir troškiname 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
  5. Galiausiai sudedame špinatus, išmaišome ir iš karto patiekiame.

Skanaus ;)

 Už receptą ir nuotraukas dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą