- Orkaitę įkaitinkite iki 180 0C temperatūros.
- Triušio kumpelius apvoliokite miltuose, jų perteklių lengvai nukratykite, pabarstykite druska ir pipirais bei apkepkite šlakelyje gerai įkaitinto aliejaus, kol įgis auksinį atspalvį (apie 3-4 minutes). Išmikite ir sudėkite į orkaitei paruoštą indą.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, svogūnus, šviežias žoleles, česnakus ir maišydami apkepkite 4-5 minutes. Tuomet maišydami atsargiai įpilkite vyno. Supilkite sultinį ir užvirkite.
- Į kepimo indą su kumpeliais supilkite visą keptuvės turinį, dėkite indą į orkaitę ir kepkite 2-2,5 valandas, kol mėsa taps minkšta. Galima pusę kepimo laiko indą uždengti.
- Išsitroškinusius triušio kumpelius padėkite šiltai, o skystį, kuriame troškinosi supilkite į keptuvę ir kaitinkite, kol liks tiks pusė pradinio skysčio. Sudėkite grietinėlę ir garstyčias.
- Kol ruošiamas padažas išvirkite makaronus.
- Į lėkštes dėkite tagliatelle, po kumpelį ir užpilkite paruoštu padažu. Skanaus!
Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!