350 g | Lapino puotos užpakaliniai triušienos kumpeliai |
2 vnt. | morkos |
1 vnt. | svogūnas |
3 skiltelės | česnako |
1 v.š. | miltų |
1/4 | baltagūžio kopūsto |
5 vnt. | bulvės |
šlakelis | aliejaus |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | pipirų |
100 ml | grietinėlės |
300 ml | vandens |
1 a.š. | džiovinto raudonėlio |
1 ryšulėlis | žalumynų |
Triušio kumpelius pabarstome druska, pipirais, raudonėliu. Apvoliojame miltuose ir apkepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Supilame vandenį ir patroškiname (tarsi paverdame apie 20 min). daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas griežinėliais, kopūstą ruoželiais, bulves padaliname į kelias dalis. Daržoves verčiame į troškintuvą, pas triušio kumpelius. Uždengiame dangčiu ir patroškiname dar apie 30 min Pagardiname druska, supilame grietinėlę. Pakaitiname viską dar pora min. Suberiame smulkintus žalumynus.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!