500 g | Lapino puotos smulkintos triušienos |
1 vnt. | kiaušinio |
2 šaukštai | panko džiuvesėlių |
2 nedidelės | morkos |
30 g | svogūnų laiškų |
kelios šakelės | krapų |
1 šakelė | rozmarino |
2 nedidelių | pomidorų |
2 mažų | cukinijų |
1 vnt. | svogūno |
2 kubeliai | daržovių sultinio |
1 šaukštelis | krakmolo |
1 skiltelė | česnako |
pagal skonį | druskos, pipirų |
Į triušienos faršą sudedame smulkintus laiškus, krapus, įberiame džiūvesėlius, įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir juodo pipiro. Faršą gerai išmaišome ir formuojame nedidelius maltinukus. Kepame keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Iškeptus maltinukus dedame į troškintuvą.
Supjaustome morkas, cukinijas, pomidorus ir svogūna, juos sudedame apkepti. Įtarkuojame česnaką bei sudedame rozmarino lapelius. Pakepintas daržoves dedame į troškintuvą.
Sumaišome daržovių sultinį su 0,5 l vandens, supilame į troškintuvą. Troškiname 20 minučių . Nuėmus troškintuvą nuo karščio supilame vandenyje išmaišytą krakmolą (pusėje stiklinės vandens). Kiek pašildžius ir padažui pradėjus tirštėti, patiekalas paruoštas. Patiemiame su norimu garnyru.
Už receptą dėkojame Gamink Pats!