0,5 l | vandens |
400 g | triušienos priekinių kumpelių |
2vnt | morkų (didesnių) |
100 g | saliero šaknies |
1 vnt. | violetinio svogūno |
1 | saldžiosios paprikos |
5 g | džiovintų čiobrelių ir kelių šviežių čiobrelio šakelių |
Žiupsnelio | druskos |
žiupsnelio | maltų juodųjų pipirų |
1 šaukšto | balzaminio acto kremo |
1 šaukšto | garstyčių |
20 g | sviesto |
1 šaukštelio | rudojo cukraus |
2 šaukštų | raudonojo vyno acto |
1. Mėsą įtriname druska, pipirais, garstyčiomis bei balzaminio acto kremu. Dedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir marinuojame šaldytuve apie 1valandą.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir kepiname tarkuotas morkas, smulkintą saliero šaknį, raudonąją papriką bei svogūnus.
3. Daržoves pagardiname druska, pipirais, ruduoju cukrumi bei raudonojo vyno actu, dar šiek tiek pakaitiname.
4. Ant trupučio alejaus keptuvėje apkepiname triušieną apie 10min, tada mėsą sudedame į puodą/indą troškinimui, ant viršaus dedame daržoves, beriame čiobrelius (ir džiovintus ir šviežius).
5. Į puodą pilame vandenį ir troškiname apie 30min ant vidutinės kaitros.
SKANAUS
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.