Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
TROŠKINTI TRIUŠIENOS KUMPELIAI BALTAME VYNE SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS BEI PROVANSO ŽOLELĖMIS
ingredientai
2 vnt. užpakalinių triušio kumpelių iš Lapino puota
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės (juostelėmis)
200 ml sauso baltojo vyno
1 indelio saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
1 šaukštelio Provanso žolelių
2-3 lauro lapelių
pagal skonį druskos ir pipirų
šlakelio konjako

TROŠKINTI TRIUŠIENOS KUMPELIAI BALTAME VYNE SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS BEI PROVANSO ŽOLELĖMIS

2 asmenims
Gaminimas
1. Įkaitinkite keptuvę/troškintuvą su trupučiu aliejaus, apkepinkite triušieną iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite į lėkštelę.
2. Į tą pačią keptuvę suberkite pužiedžiais pjaustytus svogūnus, griežinėliais pjaustytus česnakus ir toliau kepkite maišydami.
3. Akepintus triušienos kumpelius apvyniokite šoninės juostelėmis.
4.Kai svogūnai suminkštės, supilkite vyną. Sudėkite atgal į troškintuvą triušieną, suberkite saulėje džiovintus pomidorus, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų, įmeskite lauro lapų.
Uždenkite ir troškinkite apie 40min.
4.Pačioje pabaigoje įpilkite šlakelį konjako ir patroškinę dar porą minučių išjunkite ugnį.
5. Tiekite su lengvomis salotomis arba kitu mėgstamu garnyru.
SKANAUS
 
 
 
Nuo užkandžio iki deserto.
Atgal į receptų sąrašą