1 kg | Lapino puotos šviežias triušis |
5 skiltelės | česnako |
1 stiklinė | balto vyno |
200 g | džiovintų slyvų |
2 vnt. | morkos |
1 stiklinė | miltų |
aliejaus kepimui | alyvuogių |
žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
žiupsnelis | druskos |
mažas pundelis | šv. krapų. |
Triušį supjaustykite gabalais, nuplaukite ir nusausinkite. Pabarstykite mėsą druska ir pipirais.
Storadugniame puode įkaitinkite aliejų.
Triušienos gabalėlius apvoliokite miltuose, perteklių nukratykite ir dėkite į puodą su įkaitintu aliejumi. Apkepinkite. Išimkite iš puodo.
Į tą patį puodą sudėkite smulkintus česnakus ir pakepinkite kelias minutes. Supilkite vyną, sudėkite susmulkintas morkas, dž. slyvas, triušieną ir uždengę puodą troškinkite ant nedidelės liepsnos apie valandą. Jeigu matote, kad skysčio nebeliko, įpilkite vandens.
Jei norite šiek tiek tirštesnio padažo, įberkite šaukštelį miltų ir maišykite, kol padažas sutirštės.
Apiberkite smulkintais šv. krapais.
Valgykite su pasirinktu garnyru.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Samčio užrašams!