500 g | Lapino puotos užpakaliniai kumpeliai |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
žiupsnelis | raudonėlio |
1 a.š. | grūdėtų garstyčių |
5-7 vnt. | džiovintos slyvos |
2 vnt. | svogūnai |
5 vnt. | pievagrybiai |
1 v.š. | grūdėtų garstyčių |
2 vnt. | lapeliai šalavijo |
2 v.š. | miltų |
kepimui | aliejaus |
2 v.š. | grietinės |
0,5 L | vandens |
Triušio kumpelius pagardinkite druska, pipirais, raudonėliu ir ištepkite 1 a. š. grūdėtų garstyčių. Taip triušį palikite marinuotis, bent 0,5 val. Kumpelius apvoliokite miltuose ir apkepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiomis dalimis, pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Į kepimo indą dėkite triušį, slyvas, pievagrybius, svogūnus, šalavijo lapelius, garstyčias, užpilkite vandeniu. Indą uždengite ir dėkte į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 170* C T ir kepkite apie 50 min.
Už gardžius receptus dėkojame Kviečiu į virtuvę!