250 g. | Lapino puota švž. Triušienos filė |
1 vnt. | Svogūnas |
1 skiltelė | Česnakas |
200 g. | Žiedinio kopūsto žiedynai |
Pagal poreikį | Lydytas sviestas |
5 vnt. | Džiovintos slyvos |
100 ml | Grietinėlė |
Žiupsnelis | Džiovintas šalavijas |
Pagal skonį | Druska |
Pagal skonį | Šviežiai malti pipirai |
1 stiklinė | Perlinės kruopos |
2 v.š. | Smulkiai tarkuotas kietasis sūris |
3 v.š. | Smulkinti svogūnų laiškai |
2 vnt. | Svogūnų laiškai papuošimui |
1. Žiedinio kopūsto žiedynus sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite nuo užvirimo pusę minutės. Nukoškite vandenį, perpilkite žiedynus kuo šaltesniu vandeniu, kad atvėstų.
2. Džiovintas slyvas supjaustykite griežinėliais.
3. Triušienos filė supjaustykite pusės piršto storio griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su sviestu.
4. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, kepinkite keptuvėje su sviestu kol suminkštės. Baigiant kept sudėkite smulkintą česnako skiltelę. Maišydami kepkite dar kelias minutes. Sudėkite į svogūnus apkeptą triušieną, žiedinio kopūsto žiedynus, džiovintas slyvas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais, šalavijais. Troškinį užvirkite ir pavirkite kelias minutes.
5. Smulkintus svogūnų laiškus, taip pat ir laiškus papuošimui trumpai apkepkite keptuvėje su sviestu.
6. Kruopas perplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite brinkt kelias valandas. Vandenį nupilkite, užpilkite kruopas švariu vandeniu, pasūdykite ir virkite kol suminkštės. Kai kruopos išvirs, nukoškite vandens perteklių, įmaišykite į kruopas sūrį ir kepintus svogūnų laiškus.
7. Patiekite perlinių kruopų košę su troškiniu. Skanaus!
Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!