Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Troškinta triušiena su salierais, patiekta su traškiais bulviniais blyneliais
ingredientai
1 Lapino puota šviežio triušio
4-5 stiebų saliero
1 didelio svogūnas
2-3 skiltelių Česnako
500 ml grietinėlės
500 ml sultinio (kuriame virė triušiena);
1 v.š. miltų (kupinas)
50 g sviesto
žiupsnelis Druskos, pipirų, žalumynų
Blyneliams reikia:
3 didelių bulvių
1 v.š. miltų
žiupsnelis Druskos, pipirų, mairūno
Aliejaus kepimui

Troškinta triušiena su salierais, patiekta su traškiais bulviniais blyneliais

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Triušį supjaustome gabalais, dedame į puodą, užpilame vandeniu, beriame druskos, pipirų žirnelių, lauro lapelių. Triušieną verdame apie 40min. Išvirusią triušieną ištraukiame iš puodo, sultinį, kuriame virė triušiena, nukošiame.
  2. Į puodą, kuriame troškinsime triušieną dedame sviesto, jame pakepiname smulkintą česnaką, pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir pjaustytus saliero stiebus. Daržovėms pakepus dedame miltus, gerai išmaišome, pilame triušienos sultinį ir grietinėlę. Beriame druskos, pipirų, žalumynų (šį kartą naudojau džiovintas petražoles). Padažui šiek tiek sutirštėjus sudedame triušieną, puodą uždengiame ir ant mažiausios kaitros troškiname apie 30min.
  3. Gaminame traškius bulvinius blynelius. Bulves nuskutame, sutarkuojame „burokine“ tarka. Tarkius pamerkiame šaltame vandenyje, kaskart pamaišom ir pakeičiam vandenį. Turim gerai nuplauti krakmolą, kitu atveju blyneliai nebus traškūs. Bulvių tarkius gerai nusausiname, beriame druskos, pipirų, mairūno ir dedame miltų. Kepame keptuvėje gerai įkaitusiame aliejuje iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrunda. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekiame.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

Atgal į receptų sąrašą