4 vnt. | Lapino puotos šviežių triušienos priekinių kumpelių |
4 vnt. | Lapino puotos šviežių triušienos užpakalinių kumpelių |
Balzaminio acto triušienos marinavimui | |
1 didelio | svogūno |
1 didelio | saliero stiebo |
3 | morkų |
2 v.š | grūdėtų garstyčių |
žiupsnelis | Druskos, juodųjų pipirų, prieskonių (naudojau skirtus vištienai) |
kepimui | Aliejaus |
Triušienos dalis ištepkite druska, prieskoniais, balzamiko actu ir palikite marinuotis bent 4 val., o dar geriau - per naktį.
Keptuvėje su aliejumi ant aukštos kaitros trumpai dalimis apkepkite triušieną. Svarbu kepant palikti tarpus, kad apskrustų. Laikinai išimkite.
Į keptuvę sudėkite žiedais ar pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Trumpai apkepkite. Sudėkite pasmulkintą salierą ir griežinėliais supjaustytas morkas ir vėl apkepkite.
Sudėkite garstyčias, išmaišykite.
Į keptuvę grąžinkite triušieną. Užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad beveik pilnai apsemtų triušieną. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, jei reikia - prieskonių, kuriuos naudojote marinatui. Uždenkite ir ant lėtos kaitros troškinkite apie 2 val.
Patiekite su virtais grikiais ir mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Už receptą dėkojame