250 g | triušienos mėsos iš Lapino puota |
1vnt | svogūno |
1 | morkos |
500-600 g | mažų jaunų bulvyčių |
4 skiltelių | česnako |
200 ml | riebios grietinėlės |
1 šaukšto | kvietinių miltų |
700 ml | vandens |
pagal skonį | druskos ir maltų juodųjų pipirų |
1 šaukštelio | džiovinto baziliko |
1 šaukštelio | džiovintų raudonėlių |
1 | šviežios rozmarino šakelės |
200 g | pomidorų pastos |
aliejaus kepimui | |
patiekimui | kapotų šviežių žalumynų |
1. Gylioje keptuvėje apkepiname mėsą su druska bei pipirais ant nedidelio kiekio aliejaus. Į įkaitintą aliejų kartu su mėsa dedame rozmarino šakelę ir kepiname viską kartu.
2. Svogūną ir morką supjaustome pusžiedais, bulves beriame nepjaustytas (jei bulvės didesnės tada daliname į 2 ar 4 dalis). Visas daržoves kartu su mėsa šiek tiek apkepiname.
3. Į keptuvę pilame vandenį, beriame raudonėlį ir bazilikus. Verdame, kol bulvės išvirs. Tada pilame grietinėlę, dedame pomidorų pastą, bei išspaudžiame česnaką. Verdame apie 5min. Gale įberiame šaukštą miltų ir verdame kol masė sutirštės.
4. Tiekiame gylioje lėkštėje apibarsčius kapotais šviežiais žalumynais.
SKANAUS .
Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO.