- Filė perpjaukite į tris dalis. Apvoliokite miltuose (likutį atidėkite, jo prireiks) ir apkepkite 2 šaukštuose aliejaus. Mėsą išimkite ir sudėkite į troškinimo indą, skirtą orkaitei.
- Supilkite į keptuvę likusį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus bei šoninę. Kepkite maišydami, kol svogūnai suminkštės. Suberkite pusžiedžiais pjaustytą porą ir pievagrybius (jeigu pievagrybiai dideli, perpjaukite pusiau), maišydami pakepkite 2-3 minutes. Suberkite miltų likutį ir gerai išmaišykite.
- Į sultinį sudėkite cukrų, actą, garstyčias, žoleles, pagardinkite druska, pipirais, gerai išmaišykite ir supilkite į keptuvę ant daržovių. Užvirkite. Visą padažą užpilkite ant triušienos gabalėlių ir kepkite 170 0C temperatūroje 35-40 minučių.
- Patiekite su žaliomis daržovėmis, pvz., žaliomis šparaginėmis pupelėmis, ir prancūzišku batonu. Skanaus!
Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!