Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušis su sūrio plutele ir keptomis daržovėmis
ingredientai
1 triušio
500 ml pieno
100 g kietojo sūrio
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
2 arb.š. druskos
½ arb.š. česnako granulių
¼ - ½ arb.š. maltų pipirų
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
Keptoms daržovėms:
500 g bulvių
2-3 morkų
1 brokolio
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 arb.š. druskos
¼ arb.š maltų pipirų
½ arb.š. džiovinto čiobrelio
50 g kietojo sūrio

Triušis su sūrio plutele ir keptomis daržovėmis

120 min
2-3 asmenims
Gaminimas

 Triušį, iš abiejų pusių, apibarstykite prieskoniais ir pamerkite į pieną. Padėkite į šaldytuvą per naktį.
 Po nakties, ištraukite triušį iš pieno, padėkite ant kepimo skardos įtiestos kepimo popieriumi,
apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite sūriu.
 Orkaitę įkaitinkite iki 180°C (režimas-konvekcija) ir iš pradžių kepkite valandą.
 Po valandos triušį apverskite ir kepkite dar apie valandą.

Bulves supjaustykite skiltelėmis, o morkas gana stambiais griežinėlias.
 Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir kietuoju sūriu.
 Likus apie 40 min. iki triušio iškepimo, sudėkite daržoves.
 Brokolius išskaidykite žiedynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir sūriu. Pašaukite į
orkaitę likus 10 min. iki triušio iškepimo.
 Iškepusį triušį patiekite su keptomis daržovėmis ir valgykite, kol šilta.

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui. 

 

 

 

Atgal į receptų sąrašą