1 | triušio |
500 ml | pieno |
100 g | kietojo sūrio |
1 arb.š. | džiovinto čiobrelio |
2 arb.š. | druskos |
½ arb.š. | česnako granulių |
¼ - ½ arb.š. | maltų pipirų |
2 valg.š. | alyvuogių aliejaus |
Keptoms daržovėms: | |
500 g | bulvių |
2-3 | morkų |
1 | brokolio |
2 valg.š. | alyvuogių aliejaus |
1 arb.š. | druskos |
¼ arb.š | maltų pipirų |
½ arb.š. | džiovinto čiobrelio |
50 g | kietojo sūrio |
Triušį, iš abiejų pusių, apibarstykite prieskoniais ir pamerkite į pieną. Padėkite į šaldytuvą per naktį.
Po nakties, ištraukite triušį iš pieno, padėkite ant kepimo skardos įtiestos kepimo popieriumi,
apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite sūriu.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C (režimas-konvekcija) ir iš pradžių kepkite valandą.
Po valandos triušį apverskite ir kepkite dar apie valandą.
Bulves supjaustykite skiltelėmis, o morkas gana stambiais griežinėlias.
Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir kietuoju sūriu.
Likus apie 40 min. iki triušio iškepimo, sudėkite daržoves.
Brokolius išskaidykite žiedynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir sūriu. Pašaukite į
orkaitę likus 10 min. iki triušio iškepimo.
Iškepusį triušį patiekite su keptomis daržovėmis ir valgykite, kol šilta.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui.