Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušis su grietinėlės ir maskarponės sūrio padažu
ingredientai
1 Lapino puota šviežio triušio
300 ml baltojo vyno
250 g daržovių sultinio
200 ml riebios grietinėlės
150 g maskarponės sūrio
4 skiltelės česnako
2 arb.š. džiovinto čiobrelio
1 valg. š. grūdėtų garstyčių
2 arb.š. druskos
½ arb.š. pipirų
aliejaus

Triušis su grietinėlės ir maskarponės sūrio padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Triušį supjaustykite gabalėliais, apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais ir atidėkite į šalį.
  • Ant vidutinio stiprumo ugnies, įkaitinkite didelę ir gilią keptuvę (arba troškinimo indą) su šlakeliu aliejaus.
  • Triušio gabalėlius gerai apkepinkite iš visų pusių.
  • Suberkite smulkintą česnaką ir šiek tiek apkepinkite, kol česnakas paskleis savo aromatą.
  • Supilkite sultinį, baltąjį vyną ir džiovintą čiobrelį.
  • Keptuvę uždenkite dangčiu ir leiskite troškintis apie 50 min.
  • Po 50 minučių supilkite grietinėlę, sudėkite maskarponės sūrį ir kupiną šaukštą garstyčių.
  • Jei reikia, pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  • Viską išmaišykite ir leiskite dar pasitroškinti apie 10 minučių.
  • Patiekite su makaronais, bulvių koše ar kitu garnyru bei nepamirškite salotų ar kitų daržovių.
  • Skanaus!

 Už receptą dėkojame Svajojantis  Olandas

Atgal į receptų sąrašą