- Triušį nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabalais.
- Petražoles arba kalendrą, česnaką susmulkinkite.
- Paruoštą masę sudėkite į kefyrą. Pagardinkite mėgiamais prieskoniais, lauro lapais, pipirais, viską gerai išmaišykite ir užpilti ant triušio. Laikyti per naktį.
- Kitą dieną triušio gabaliukus pasūdykite ir apkepinkite svieste.
- Nuvalykite morkas ir supjaustykite stambiais gabaliukais.
- Žiedais supjaustykite svogūnus.
- Daržoves apkepinkite svieste ir dėkite kartu su triušiena į storapadį puodą.
- Paruoškite padažą: miltus pakepinkite sausoje keptuvėje iki rudumo. Į miltus po truputį pilkite sultinį ir maišykite kol neliks gumuliukų. Dėkite garstyčias, pomidorų padažą.
Galite pasinaudoti ir trintuvu. Sudėkite grietinę ir išmaišykite
- Paruoštą padažą supilkite ant triušienos ir daržovių ir pašaukite į 180C įkaitintą orkaitę 1-1,5 val. Po pusvalandžio kaitrą mažinkite iki 160C.
- Patiekite su mėgiamu garnyru (Rita rekomenduoja patiekti su bulvėmis ar bulvių koše).
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!